Ons cookiebeleid

Deze cookies zijn nodig voor een minimale goede surfervaring en voor het functioneren van de website. Je kan ze niet uitschakelen.

Deze cookies gebruiken we onder meer om te weten hoeveel keer een bepaalde pagina wordt gelezen. Deze informatie gebruiken we enkel om de inhoud van onze website te verbeteren. Deze cookies worden enkel geplaatst nadat u hiervoor uw akkoord hebt gegeven.

Soms tonen we inhoud van andere bronnen op onze website, bijvoorbeeld van sociale kanalen als YouTube, Facebook, … Je moet de cookies aanvaarden om deze inhoud op onze website te kunnen raadplegen.

Datum laatst gewijzigd: nog niet gewijzigd


Deze Cookieverklaring beschrijft wat cookies zijn en hoe KRC Genk cookies gebruikt op de KRC websites: www.krcgenk.be, webshop.krcgenk.be en www.genkies.be.

De contactgegevens van KRC Genk zijn:

Naam

Ondernemingsnummer

Adres

Telefoonnummer

KRC Genk vzw

0434.825.462

Stadionplein 4, 3600 Genk

+32 (0)89 84 84 10

Indien je vragen hebt over deze cookieverklaring kan je ons steeds contacteren via privacy@krcgenk.be .

We behouden ons het recht om op elk moment wijzingen aan te brengen aan deze Cookieverklaring. Om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen, verzoeken we je om regelmatig de Cookieverklaring te consulteren.

Deze cookieverklaring werd voor het laatst gewijzigd op: 10/09/2020

Inhoud

1 Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes, die op je computer worden opgeslagen bij een bezoek aan een website. Hierdoor kan deze website je handelingen en voorkeuren (zoals taal, lettertype, weergaveopties, …) onthouden gedurende een bepaalde periode. Het voordeel hiervan is dat wanneer je de website opnieuw bezoekt of tussen verschillende webpagina’s navigeert, jouw voorkeuren niet steeds opnieuw moeten worden ingesteld.

Cookies worden gebruikt om de surfervaring te vergemakkelijken en te verbeteren. Wanneer je de website bezoekt, zorgen cookies ervoor dat jouw persoonlijke instellingen terug worden opgeroepen. Bovendien wordt data verzameld over hoe de website geraadpleegd werd, en kunnen we zo de algemene prestaties van de website op gebied van snelheid en werking verbeteren.

Cookies functioneren nooit onafhankelijk en zijn steeds gekoppeld aan een website. Cookies verschaffen zich op geen enkele manier toegang tot gegevens die zich op jouw computer of telefoon bevinden.

Als je niet wil dat een website cookies op jouw computer plaatst, kan je de instellingen van jouw browser wijzigen.

2 Cookies beheren

De meeste browsers aanvaarden automatisch cookies. Je kan je browser zo instellen dat je gewaarschuwd wordt vooraleer er een cookie wordt geplaatst of zodat cookies geweigerd worden. Hieronder vind je enkele links met meer uitleg over de configuratie van cookies in de meest voorkomende webbrowsers:

Wij hebben geen controle over de inhoud van bovenstaande links. Deze links kunnen door de verantwoordelijken van de desbetreffende browsers gewijzigd worden.

Meer informatie over het beheren van cookies vind je op www.allaboutcookies.org/manage-cookies.  Daarnaast bepaal je op volgende sites van welke bedrijven je geen cookies meer wenst te ontvangen: youradchoices.com/pmc en www.youronlinechoices.com.

Hou er rekening mee dat het veranderen van de instellingen ervoor kan zorgen dat een website niet meer werkt zoals verwacht.

Als je verschillende toestellen gebruikt om een website te bezoeken, dien je ervoor te zorgen dat jouw cookievoorkeur is ingesteld op de browser van elk toestel.

website te bezoeken, dien je ervoor te zorgen dat jouw cookievoorkeur is ingesteld op de browser van elk toestel.

3 Soorten Cookies

  • Strikt noodzakelijke cookies zijn noodzakelijk om het surfen en de daarmee verbonden functies mogelijk te maken. Deze cookies identificeren jou niet als individu. Indien je deze cookies weigert, zullen verschillende functies binnen de website geheel of gedeeltelijk verstoord worden.
  • Functionele cookies verhogen de gebruiksvriendelijkheid van de website door je keuzes te herinneren (bv. taalvoorkeur). Deze zorgen ervoor dat bepaalde instellingen op je verzoek gepersonaliseerd worden. Als je deze cookies niet accepteert, kan dit van invloed zijn op de prestaties en functionaliteit van de website en kan het toegang tot inhoud op de website beperken.
  • Prestatie/Analytische cookies verzamelen gegevens over het gebruik van een website zoals het aantal bezoekers, de tijd die bezoekers doorbrengen op een webpagina en eventuele foutmeldingen. Ze helpen KRC Genk om de prestaties van de website te verbeteren. Deze cookies identificeren je niet als individu.
  • Advertentie Cookies worden gebruikt om inhoud te leveren die relevanter is voor jou. Ze kunnen worden gebruikt om gerichte advertenties te leveren of om het aantal keren dat je een advertentie ziet te beperken. Ze helpen ons ook de effectiviteit van advertentiecampagnes op de KRC Genk website te meten. We kunnen deze cookies gebruiken om websites te onthouden die je hebt bezocht en we kunnen deze informatie delen met andere partijen, waaronder adverteerders en onze bureaus.
  • Third party cookies zijn cookies die naar jouw browser worden verzonden vanaf een server of domein die niet door KRC Genk wordt beheerd, maar door een samenwerkende organisatie. Alleen deze derde partijen hebben toegang tot die cookies en de informatie die door de cookie wordt verzameld.

4 Welke cookies gebruikt KRC Genk?

COOKIE NAAM

DOMEIN

COOKIE TYPE

COOKIE DOEL

BEWAARTIJD

Cookie_policy

.krcgenk.be

Functionele cookie

Deze cookie slaat jouw cookie voorkeur op zodat deze niet opnieuw gevraagd wordt.

1 dag indien geweigerd, 1 week indien geaccepteerd

PHPSESSID

.krcgenk.be

Strikt noodzakelijke cookie

Cookie gegenereerd door applicaties op basis van de PHP-taal. Dit is een identificatiecode voor algemene doeleinden die wordt gebruikt om variabelen van gebruikerssessies bij te houden. Het is normaal een willekeurig gegenereerd nummer, het gebruik ervan kan specifiek zijn voor de site, maar een goed voorbeeld is het behouden van een ingelogde status voor een gebruiker tussen pagina's.

Max einde sessie

 

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz

 

.krcgenk.be

Analytische cookies

 

Deze cookies houden bij hoe vaak u de website bezoekt, welke zoekmotor en zoekterm u gebruikt, op welke link u klikt, en hoe lang u de website bezoekt. Deze gegevens laten toe om anonieme statistieken samen te stellen waarmee we inzicht kunnen krijgen in de manier waarop mensen gebruik maken van onze websites, zodat wij de structuur en inhoud van onze website kunnen verbeteren. We kunnen u op basis van deze informatie niet persoonlijk identificeren. U kan deze cookies uitschakelen door te surfen naar https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

__utma : Max 2 jaar

__utmb : Max 30 minuten

__utmc : vervalt na de sessie

__utmt : Max 10 minuten

__utmz : Max 6 maanden

JSESSIONID

.krcgenk.be

Analytische cookie

Deze cookie wordt gebruikt door New Relic, een tool om de performantie van de website te analyseren

Max einde sessie

PREF, YSC, VISITOR_INFO1_LIVE, GPS

.youtube.com

Functionele cookies

We gebruiken YouTube voor het afspelen van video op onze website. YouTube plaatst verschillende cookies, bijvoorbeeld om voorkeuren bij het delen van video’s te onthouden. Youtube is eigendom van Google en kan hierdoor deze informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Youtube/Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die YouTube/Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door YouTube opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Youtube/Google stelt zich te houden aan de EU-US Privacy Shield regeling. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

PREF: max 2 jaar

YSC: sessie cookie

VISITOR_INFO1_LIVE : max 6 maanden

GPS: max 1 dag

fr

.facebook.com

Advertentie cookie

Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.

Zie hier voor meer informatie

Max 3 maanden

_fbp

.krcgenk.be

Advertentie cookie

Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.

Zie hier voor meer informatie

Max 3 maanden

CONSENT

.google.com

.google.be

Functionele cookie

Google cookie toestemming tracking cookie

Max 20 jaar

ANID

.google.com

.google.be

Analytische cookie

Deze cookie van Google Analytics linkt uw activiteiten op andere apparaten waarop u eerder bent ingelogd via uw Google-account. Op basis hiervan worden de advertenties die u op uw apparaten te zien krijgt

Max 1 jaar

NID, DV, 1P_JAR

.google.com

.google.be

Advertentie cookie

Deze cookies worden door Google gebruikt om op basis van recente zoekopdrachten en eerdere interacties aangepaste advertenties op het Google netwerk te laten zien.

NID: max 6 maand

DV: max 1 dag

1P_JAR : max 1 maand

IDE

.doubleclick.net

Advertentie cookie

Gebruikt door Google DoubleClick om de acties van de websitegebruiker te registreren en te rapporteren na het bekijken of klikken op een van de advertenties van de adverteerder met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan de gebruiker te presenteren.

IDE: max 13 maand

 

 

CFTOKEN, CFID

 

 

.webshop.krcgenk.be

 

 

Strikt noodzakelijke cookies

Deze cookies worden in combinatie met elkaar gebruikt. Deze cookies helpen om een browser te identificeren, zodat de site de variabelen van de gebruikerssessie kan bijhouden. CFTOKEN bevat een willekeurig nummer om de bezoeker te identificeren. CFID bevat een volgnummer om de bezoeker te identificeren.

 

 

20 dagen

JSESSIONID

.webshop.krcgenk.be

.genkies.be

 

Strikt noodzakelijke cookie

Deze cookie wordt door de server gebruikt om een sessie met een anonieme gebruiker in stand te houden.

Einde sessie

JSESSIONID

.nr-data.net

Analytische cookie

Deze cookie wordt gebruikt door New Relic, een tool om de performantie van de website te analyseren

Einde sessie

RECENTLY VIEWED

.webshop.krcgenk.be

Functionele cookie

Deze cookie houdt bij welke producten je onlangs bekeek in onze webshop

Max 1 maand

BASKET

.webshop.krcgenk.be

Functionele cookie

Deze cookie houdt bij welke producten in je winkelmandje zitten

Max 14 dagen

AWSALB

.webshop.krcgenk.be

Performantie cookie

Met de AWSALB-cookie kan Amazon hun service naadloos vanuit meerdere services leveren met behulp van een load balancer, zodat de cookie eenvoudig registreert welk servercluster u van dienst is.

Max 7 dagen

 

_gat

 

.krcgenk.be

.genkies.be

 

Prestatie cookie

Deze cookie wordt geïnstalleerd met als doel om het aantal aanvragen te beperken om het verzamelen van gegevens op sites met veel verkeer te beperken.

 

Max 1 minuut

 

 

 

_gid

.krcgenk.be

.genkies.be

 

 

 

Analytische cookie

Deze cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over de manier waarop bezoekers een website gebruiken en helpt bij het maken van een analytisch rapport over het gebruik van de website. De gegevens, waaronder het aantal bezoekers, de bron waar ze vandaan komen en de bezochte pagina’s, worden in anonieme vorm verzameld.

 

 

 

Max 1 dag

 

 

_ga

 

.krcgenk.be

.genkies.be

 

 

Analytische cookie

Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers-, sessie- en campagnegegevens te berekenen en om het gebruik van de site bij te houden voor het analytisch rapport van de site. Deze cookies slaan informatie anoniem op en kennen een willekeurig gegenereerd nummer oe om unieke bezoekers te identificeren.

 

 

Max 2 jaar

5 Rechtsgrond

  • Gerechtvaardigd belang

    KRC Genk baseert zich voor het plaatsen van strikt noodzakelijke en functionele cookies op haar gerechtvaardigd belang. Deze cookies zijn immers nodig om de website naar behoren te laten functioneren of jouw gebruikservaring te verbeteren. Deze cookies worden bij het bezoek aan de website automatisch geplaatst.

  • Toestemming

    Voor alle niet strikt noodzakelijke en niet-functionele cookies zullen we altijd jouw expliciete toestemming vragen alvorens deze cookies te plaatsen. Deze toestemming wordt verleend door in de cookiebanner akkoord te gaan met de verschillende soorten cookies.

6 Wat zijn je rechten en hoe kan je deze uitoefenen?

6.1 Wat zijn je rechten?

  • Recht op inzage: Je kunt ons vragen welke persoonsgegevens wij van je verwerken, waarvoor wij die verwerken, welke categorieën van persoonsgegevens wij verwerken, met welke categorieën van derden wij je persoonsgegevens delen, wat de oorsprong is van de verwerkte gegevens en – wanneer van toepassing - welke logica wij gebruiken bij het automatisch verwerken van persoonsgegevens.
  • Recht op rectificatie: Indien informatie niet correct is, kan je ons vragen om deze te corrigeren.
  • Recht om je gegevens te wissen: Als gegevens niet rechtmatig verwerkt worden of indien je gegevens niet langer nodig zijn dan het doel waarvoor ze verzameld zijn, kan je ons vragen om je gegevens te wissen.
  • Recht op beperking van verwerking: Door de verwerking van je persoonsgegevens te beperken kunnen je persoonsgegevens nog worden bijgehouden maar het gebruik ervan is beperkt. Wanneer je een verwerkingsbeperking hebt gevraagd, mogen we enkel nog je  gegevens opslaan. Dit wil zeggen dat er met je gegevens geen andere verrichtingen meer kunnen gebeuren.
  • Recht op bezwaar: Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het feit dat je gegevens worden verwerkt als die verwerking berust op een algemeen belang of een gerechtvaardigd belang van diegene die je gegevens verwerkt. Bovendien kan je ook dit recht van bezwaar laten gelden als je persoonsgegevens worden verwerkt voor direct marketingdoeleinden. Dit recht van bezwaar geldt ook voor profilering die de basis vormt voor verwerkingen voor direct marketingdoeleinden.
  • Recht op terugtrekken van toestemming: Indien de verwerking van je persoonsgegevens gebaseerd is op de grondslag toestemming, heb je te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken.
  • Recht op overdraagbaarheid van de gegevens: Je hebt het recht om de door je verstrekte persoonsgegevens in een gangbare, gestructureerde en machinaal leesbare vorm te verkrijgen en je hebt het recht om deze persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke indien de verwerking gebaseerd is op de rechtsgronden toestemming of contractuele relatie.

De bovengenoemde rechten zijn slechts een samenvatting en blijven te allen tijde onderworpen aan de beperkingen van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.

6.2 Hoe kan je je rechten uitoefenen?

Je kan je rechten uitoefenen door een e-mail te sturen naar privacy@krcgenk.be.  Om elke ongeoorloofde openbaarmaking van je persoonsgegevens te voorkomen, kan KRC Genk meer informatie vragen om je identiteit te verifiëren.

KRC Genk heeft één maand de tijd om je aanvraag te beantwoorden. Deze periode begint te lopen wanneer KRC Genk je aanvraag heeft ontvangen en over alle vereiste informatie beschikt om aan je aanvraag te voldoen. De periode van één maand kan verlengd worden na bericht en uitleg van KRC Genk.

KRC Genk zal de gevraagde informatie kosteloos verstrekken. Wanneer verzoeken ongegrond of buitensporig zijn, met name vanwege hun repetitieve karakter, mag KRC Genk een redelijke vergoeding aanrekenen of kan KRC Genk het verzoek weigeren.

Als je om een of andere reden aanneemt dat KRC Genk je aanvraag niet correct behandeld heeft, kan je nogmaals contact opnemen met KRC Genk waarna we samen met jou op zoek gaan naar een oplossing.

Voor de volledigheid informeren wij je dat, als KRC Genk niet reageert op je aanvraag, deze weigert of indien ons antwoord niet voldoet aan je verwachtingen, je steeds het recht hebt om een klacht neer te leggen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel, Tel +32 (0)2 274 48 00, of via het e-mailadres contact@apd-gba.be.