Privacy policy

KRC Genk heeft als doel om het voetbal in al zijn aspecten te organiseren, te verspreiden en te promoten. Het is haar taak om zoveel mogelijk supporters te overtuigen om als één blok achter onze ploegen te staan en ze de wedstrijden in optimale omstandigheden te laten bijwonen.

Daarnaast heeft KRC Genk ook een sociale rol te vervullen, voetbal kan immers een middel zijn om een aantal maatschappelijke doelstellingen te helpen vervullen zoals inclusie, gezondheid, kinder- en mensenrechten & duurzaamheid en door middel van verschillende sociale projecten trachten ze de kernwaardes “respect, fair play en opvoeding” steeds te belichten en te promoten.

KRC Genk vindt de bescherming van privacy en gegevens erg belangrijk. Met deze privacy policy wil KRC Genk je informeren over de verwerking van persoonsgegevens. KRC Genk zal de persoonsgegevens verwerken met respect voor je privacy en met inachtneming van de toepasselijke privacywetgeving.

Wij behouden ons het recht om op elk moment wijzigingen aan deze privacy policy aan te brengen. Om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen, verzoeken we je om regelmatig deze privacy policy te raadplegen.

Deze privacyverklaring werd voor het laatst gewijzigd op: 10/09/2020

Inhoud

1 Definities

Verwerking van persoonsgegevens: Een verwerking is een bewerking of een geheel van bewerkingen met betrekking tot persoonsgegevens of een geheel van persoonsgegevens, al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedés, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren, opslaan, bijwerken of wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiden of op andere wijze ter beschikking stellen, aligneren of combineren, afschermen, wissen of vernietigen van gegevens. Persoonsgegevens zijn alle informatie over een natuurlijk persoon, waarmee men deze persoon direct of indirect kan identificeren.

Een verwerker: Een verwerker is een natuurlijke persoon of rechtspersoon, een overheidsinstantie, een dienst of een ander orgaan die/dat ten behoeve van de verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt.

Een verwerkingsverantwoordelijke: Een verwerkingsverantwoordelijke is een natuurlijke persoon of rechtspersoon, een overheidsinstantie, een dienst of een ander orgaan die/dat alleen of samen met anderen, het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt.

2 Voor wie geldt deze privacy policy?

Deze privacy policy geldt voor alle supporters, klanten, gescoute spelers, leveranciers, sollicitanten en alle andere personen die geen medewerker, vrijwilliger of spelers zijn van KRC Genk en waarvan KRC Genk persoonsgegevens verwerkt als verwerkingsverantwoordelijke.

3 Contactgegevens

Naam

Ondernemingsnummer

Adres

Telefoonnummer

KRC Genk vzw

0434.825.462

Stadionplein 4, 3600 Genk

+32(0)89 84 84 10

4 Verwerkingsverantwoordelijke

Enkel wanneer KRC Genk optreedt in de hoedanigheid van verwerkingsverantwoordelijke zijn punten 5 tot en met 10 van deze privacy policy van toepassing.

Indien je als betrokkene je rechten wenst uit te oefenen, moet je je steeds wenden tot de verwerkingsverantwoordelijke.

5 Welke persoonsgegevens VERWERKT KRC Genk van jou?

5.1 Als supporter

5.1.1 Aankopen

  • Bij het bestellen van een abonnement of tickets

    Voor het kopen van een abonnement of tickets verwerken we persoonlijke identificatiegegevens en persoonlijke kenmerken. We verwerken deze gegevens op basis van de overeenkomst die je met ons aangaat.

    Indien je online je tickets koopt via ons ticket systeem maak je een account aan waarbij we ook beveiligingsgegevens, zoals je wachtwoord verwerken.
  • Bij het bestellen van een kinderabonnement

    Voor elk betalend abonnement van vader en/of moeder krijgt één kind onder de 12 jaar een gratis kinderabonnement. De ouder stemt in om te checken of het kind aan deze voorwaarden voldoet, want we checken hierbij je kids-id.
  • Bij het bestellen van een mindervalide-abonnement

    Om recht te hebben op een mindervalide-abonnement vragen we een medisch attest voor te leggen om te  checken we ook of je aan de voorwaarden voldoet.
  • Bij aankopen in de webshop

    Om aankopen te doen in de webshop verwerken we persoonlijke identificatiegegevens, persoonlijke kenmerken, fysieke kenmerken (vb. kledingmaat), beveiligingsgegevens (login naam en wachtwoord), consumptiegewoonten, financiële identificatiegegevens (vb. bankrekeningnummer). We hebben al deze gegevens nodig voor een correcte afhandeling van de aankoop te garanderen.
  • Bij het gebruik van de cashless kaart

    Je abonnementskaart kan je ook gebruiken als cashless kaart om betalingen te doen in en rond het stadion. We verwerken hierbij consumptiegewoonten en financiële identificatiegegevens indien je de kaart wil opladen.
  • Als Genkie-lid

    Indien je Genkie lid bent verwerken we je persoonlijke identificatiegegevens, persoonlijke kenmerken.
  • Bij het deelnemen aan een wedstrijd

    Geregeld worden er wedstrijden georganiseerd door KRC Genk. Bij het deelnemen aan deze wedstrijden worden persoonsgegevens van deelnemers verwerkt met als doel contact op te nemen met de winnaar(s) waarbij we hun prijs kunnen bezorgen alsook om de winnaar(s) te kunnen publiceren. De verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op uw toestemming.

5.1.2 Bijwonen van een wedstrijd

  • Controle toegangsbewijzen

    Volgens de Voetbalwet moet KRC Genk nagaan of uw ticket geldig is, u de rechtmatige bezitter hiervan bent of nagaan of onderwerpen bent aan een stadionverbod.
  • Plaatsen van bewakingscamera’s

    Conform de Voetbalwet heeft KRC Genk in en rond het stadion bewakingscamera’s geïnstalleerd met als doel om  zowel vóór, tijdens als na een wedstrijd de veiligheid in en rond het stadion te handhaven. In het bijzonder gebruikt KRC Genk deze camera’s om overlast en misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, of de openbare orde te handhaven.  Hiervoor wordt beeldmateriaal verzameld, verwerkt en bewaard.

5.1.3 Opvolgen van en contact met de club

  • Bij het bezoeken van onze website

    KRC Genk gebruikt tools om statistieken te verzamelen en inzichten te krijgen over het gebruik van de website. Deze informatie wordt geanonimiseerd en niet gekoppeld aan je persoonlijke gegevens. Analytics tools gebruiken cookies. Dit zijn tekstbestanden die op je computer worden geplaatst om standaard internet logging informatie en gedragsinformatie te verzamelen. Meer info kan je lezen in onze cookie statement.
  • Bij het gebruik van de app

    Wanneer u onze app gebruikt verwerken we het toestel id van uw smartphone zodat er slechts één keer per toestel gestemd kan worden. We baseren ons hiervoor op ons gerechtvaardigd belang om de stemming eerlijk te laten verlopen.

    U kan in de app ook aanmelden als abonnee zodat u uw saldo kan raadplegen.

    Verder houden we ook toestelinformatie bij (zoals versie besturingssysteem en browser) om eventuele technische problemen te kunnen opsporen en oplossen.
  • Bij het ontvangen van direct marketing

    Wanneer je jezelf inschrijft op onze nieuwsbrief geef je toestemming voor het versturen van een nieuwsbrief.

    Indien er een bestaande klantenrelatie is, omdat je een aankoop deed bij KRC Genk (vb. webshop, ticket), heeft KRC Genk een gerechtvaardigd belang om je direct marketing te sturen met betrekking tot gelijkaardige producten of diensten die KRC Genk zelf levert.

    Je hebt als betrokkene steeds de mogelijkheid om je uit te schrijven.
  • Bij het behandelen van een vraag, bieden van hulp, aanbieden van informatie op je verzoek

    Je kan contact opnemen met KRC Genk via verschillende kanalen (telefonisch, briefwisseling, email, contactformulier website, sociale media). De persoonsgegevens die je geeft, gebruiken we enkel om je een antwoord te geven op je vragen.

5.2 Als business-klant

  • Bij de aanvraag van een offerte

    Als je meer info wenst over de diensten of producten van KRC Genk kan je een offerte aanvragen via verschillende kanalen (telefoon, website, sociale media, …). KRC Genk verwerkt hiervoor persoonlijke identificatiegegevens (zoals naam en email) om je een zo correct mogelijk voorstel te kunnen maken. 
  • Bij het verwerken van een bestelling, opvolging van facturen en commerciële afspraken

    Als je producten of diensten bestelt bij of levert aan KRC Genk, verwerkt KRC Genk persoonlijke identificatiegegevens, professionele gegevens voor het correct kunnen afhandelen en opvolgen van de bestelling of levering.
  • Bij het deelnemen aan een business-seat diner, event of een bezoek aan het stadion

    KRC Genk organiseert events of  je kan het stadion komen bezoeken. KRC Genk verwerkt de organisatie van zo’n event persoonlijke identificatiegegevens, professionele gegevens en financiële identificatie gegevens (voor de betaling) bij de inschrijving. Indien er catering voorzien is voor het event verwerken we ook je eetvoorkeuren.
  • Bij de publicatie van het KRC Genk Koppen magazine

    KRC Genk geeft een KRC Genk Koppen magazine uit, waarin alle seat houders de mogelijkheid hebben visibiliteit te creëren. Elke seat houder wordt in dit magazine vermeld met gegevens over de rechtspersoon. Daarnaast wordt er, additioneel, door KRC Genk ook de mogelijkheid gegeven beeldmateriaal en persoonlijke identificatiegegevens (zoals professioneel emailadres) toe te voegen. Deze verwerking is gebaseerd op de toestemming van de betrokken persoon.

5.3 Als gescoute spelers

Onze scouts zijn steeds op zoek naar nieuw jong voetbaltalent. Indien je gespot wordt door onze scouts vragen we toestemming aan je ouders om enkele test trainingen af te werken. We verwerken hierbij je persoonlijke identificatie gegevens en persoonlijke kenmerken (zoals geboortedatum). 

5.4 Als sollicitant

  • Bij het solliciteren

    KRC Genk zoekt regelmatig nieuwe enthousiaste gemotiveerde medewerkers. Tijdens de sollicitatie procedure verwerkt KRC Genk volgende categorieën van persoonsgegevens: persoonlijke identificatiegegevens, persoonlijke kenmerken (zoals taal, geboortedatum, …), competenties, opleidingsgeschiedenis, carrière loopbaan, curriculum vitae, afbeelding, werk referenties. We verwerken deze gegevens naar aanloop van een arbeidsovereenkomst.
  • Bij het aanleggen van een aanwervingsreserve

    Indien KRC Genk je na een sollicitatie niet aanneemt, maar graag je CV wil bijhouden voor toekomstige opportuniteiten, zal KRC Genk je toestemming vragen om je CV te mogen bewaren.

5.5 Als Gamer

Via de website https://play.krcgenk.gg/krc-genk-esports kun je het online opnemen tegen je vrienden of andere gamers in verschillende toernooien en rangschikkingen. Hierdoor kun je zelfs verschillende prijzen winnen. Om te kunnen deelnemen verzamelt KRC Genk volgende gegevens:

  • Bij het aanmaken van een account

    Via een webformulier op de website kan je je registreren om vervolgens met een userID en wachtwoord in te loggen. Hierbij verwerkt KRC Genk persoonlijke identificatiegegevens, geboortedatum ter controle van de wettelijke minimum leeftijd, taalvoorkeur en beveiligingsgegevens (zoals wachtwoord).

    Eenmaal je account aangemaakt is, kun je in je profiel ook je profielfoto en banner aanpassen om jezelf beter kenbaar te maken op de website. Behoudens toestemming, zal KRC Genk deze foto nooit voor haar eigen doeleinden gebruiken.

  • Bij het versturen van e-mails

    Als je je geregistreerd hebt op de Esport website zal KRC Genk je op basis van haar gerechtvaardigd belang, updates kunnen sturen over de georganiseerde toernooien (vb. gewijzigde aanvangsdatum/ gewijzigd aanvangsuur). Hiervoor gebruikt KRC Genk je e-mailadres.

  • Bij het deelnemen aan een toernooi of competitie

    Wanneer je je inschrijft voor een toernooi of een competitie dan zal je userID geregistreerd worden. Je userID zal zichtbaar zijn voor andere deelnemers zodat je elkaar kan uitdagen of met elkaar kunt chatten. Ook zullen statistieken (zoals aantal wedstrijden, aantal overwinningen etc.) bijgehouden worden. Deze zullen samen met je userID in een rangschikking opgenomen worden.

  • Bij het inruilen van beloningen

    Door deel te nemen aan toernooien en competities kun je digitale munten verzamelen die je in de webshop van de Esport website kunt omruilen tegen prijzen of beloningen.

    Voor het toekennen van online beloningen (vb. voucher) gebruiken we je persoonlijke identificatiegegevens en e-mailadres. Voor tastbare beloningen (vb. wedstrijdshirt) heeft KRC Genk ook je adres nodig om je deze beloning te bezorgen.

6 Profilering

We gebruiken profilering om gebruikers van onze platformen een persoonlijke ervaring te geven met gepersonaliseerde berichtgeving, en rekening houdend met jouw interesses, voorkeuren, consumptiegedrag, gedrag op sociale media. Deze profilering wordt gebaseerd op voorkeuren die je kenbaar maakt via sociale media, acties, wedstrijden die je volgt, … .

7 Met wie delen we je gegevens?

KRC Genk deelt je persoonsgegevens niet met derden, tenzij:

  • Je tickets koopt voor een competitie, dan worden de gegevens ook doorgegeven aan de organisator van deze competitie (zoals KBVB, Pro League, UEFA, FIFA) zodat zij je kunnen informeren over de competitie.
  • KRC Genk daarvoor je voorafgaande toestemming heeft ontvangen.
  • KRC Genk hiertoe verplicht wordt in het kader van een regelgeving of juridische procedure.
  • KRC Genk hiertoe wordt verzocht door wetgevende of gerechtelijke instanties.
  • KRC Genk een event organiseert samen met partners of leveranciers. De deelnemerslijst ook aan de partners of leveranciers meegedeeld wordt.
  • KRC Genk geheel of gedeeltelijk overgenomen of opgesplitst wordt. In dit geval zal KRC Genk de derde de verplichting opleggen om de persoonsgegevens uitsluitend te verwerken in overeenstemming met de bepalingen van deze Privacy Policy.

KRC Genk doet een beroep op bepaalde onderaannemers zoals onder meer consultants, IT-bedrijven, tools … en dit teneinde een deel van onze diensten aan hen uit te besteden. Deze onderaannemers worden niet als derden beschouwd maar als verwerkers. Wij zien erop toe dat we met deze onderaannemers verwerkerscontracten afsluiten om te garanderen dat ze de nodige technische en organisatorische maatregelen treffen om je persoonsgegevens rechtsgeldig en rechtmatig te verwerken en ook onder geen enkel beding kenbaar te maken aan derden.

Bij elke overdracht van persoonsgegevens aan een verwerker buiten de Europese Economische Ruimte (EER) doet KRC Genk dit steeds in overeenstemming met de voorwaarden van deze privacyverklaring en volgt KRC Genk de toepasselijke wet- en regelgeving over gegevensbescherming om afdoende waarborgen te garanderen.

8 Beveiliging van je persoonsgegevens

KRC Genk stelt alles in het werk om jouw persoonsgegevens en privacy te allen tijde te beschermen. Verschillende functies binnen de organisatie zien toe op de naleving van de wetgeving en de beveiliging van jouw informatie, onze infrastructuur en systemen. Zo trachten we voortdurend nieuwe technische maatregelen te implementeren, zoals onder andere encryptie, firewalls, toegangscontrole met strenge paswoordvereisten, intrusie- en anomaliedetectie, fysieke beveiliging. Moest er zich toch een incident voordoen waarbij jouw gegevens betrokken zijn, dan word je persoonlijk verwittigd in de door de wet voorziene omstandigheden.

Het aantal medewerkers dat toegang heeft tot jouw gegevens is beperkt en zorgvuldig geselecteerd. Aan deze werknemers wordt toegang tot je persoonlijke informatie verleend voor zover ze die informatie nodig hebben om hun taken naar behoren uit te voeren. Onze medewerkers worden opgeleid om correct om te gaan met jouw gegevens. Bovendien wordt bij nieuwe projecten die mogelijks een impact kunnen hebben op jouw privacy een uitgebreide analyse gedaan om jouw rechten, de veiligheid en bescherming van jouw persoonsgegevens te garanderen.

Onze websites vermelden soms links naar sites van derden (sociale media, organisatoren van events die we sponsoren of andere partners) waarvan de gebruiksvoorwaarden niet onder het toepassingsgebied van dit privacybeleid vallen. Lees aandachtig hun beleid inzake de bescherming van je persoonsgegevens.

9 Bewaring van je persoonsgegevens

KRC Genk bewaart je persoonlijke gegevens alleen voor de minimumperiode die nodig is om de, in deze privacyverklaring uiteengezette, doeleinden te vervullen. Tenzij bij het oplossen van geschillen of als een langere bewaartermijn wettelijk verplicht is. Niet-persoonlijke informatie kan zonder beperking in de tijd worden bewaard in functie van statistische doeleinden.

10 Cookies

Cookies zijn tekstbestanden die op je computer worden geplaatst om standaard internet logging informatie en gedragsinformatie te verzamelen. Deze informatie wordt gebruikt om het bezoekersgedrag van de website bij te houden en om statistische rapporten over de website samen te stellen.

Meer informatie over ons cookiebeleid vind je op onze cookie verklaring.

11 Wat zijn je rechten en hoe kan je deze uitoefenen?

11.1 Hoe kan je je rechten uitoefenen?

Je kan je rechten uitoefenen door een e-mail te sturen naar privacy@krcgenk.be.  Om elke ongeoorloofde openbaarmaking van je persoonsgegevens te voorkomen, kan KRC Genk meer informatie vragen om je identiteit te verifiëren.

KRC Genk heeft één maand de tijd om je aanvraag te beantwoorden. Deze periode begint te lopen wanneer KRC Genk je aanvraag heeft ontvangen en over alle vereiste informatie beschikt om aan je aanvraag te voldoen. De periode van één maand kan verlengd worden na bericht en uitleg van KRC Genk.

KRC Genk zal de gevraagde informatie kosteloos verstrekken. Wanneer verzoeken ongegrond of buitensporig zijn, met name vanwege hun repetitieve karakter, mag KRC Genk een redelijke vergoeding aanrekenen of kan KRC Genk het verzoek weigeren.

Als je om een of andere reden aanneemt dat KRC Genk je aanvraag niet correct behandeld heeft, kan je nogmaals contact opnemen met KRC Genk waarna we samen met jou op zoek gaan naar een oplossing.

Voor de volledigheid informeren wij je dat, als KRC Genk niet reageert op je aanvraag, deze weigert of indien ons antwoord niet voldoet aan je verwachtingen, je steeds het recht hebt een klacht neer te leggen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel, Tel +32 (0)2 274 48 00, of via het e-mailadres contact@apd-gba.be.

11.2 Wat zijn je rechten?

  • Recht op inzage: Je kunt ons vragen welke persoonsgegevens wij van je verwerken, waarvoor wij die verwerken, welke categorieën van persoonsgegevens wij verwerken, met welke categorieën van derden wij je persoonsgegevens delen, wat de oorsprong is van de verwerkte gegevens en – wanneer van toepassing - welke logica wij gebruiken bij het automatisch verwerken van persoonsgegevens.

  • Recht op rectificatie: Indien informatie niet correct is, kan je ons vragen om deze te corrigeren.

  • Recht om je gegevens te wissen: Als gegevens niet rechtmatig verwerkt worden of indien je gegevens niet langer nodig zijn dan het doel waarvoor ze verzameld zijn, kan je ons vragen om je gegevens te wissen.

  • Recht op beperking van verwerking: Door de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken kunnen jouw persoonsgegevens nog worden bijgehouden maar het gebruik ervan is beperkt. Wanneer je een verwerkingsbeperking hebt gevraagd, mogen we enkel nog je gegevens opslaan. Dit wil zeggen dat er met je gegevens geen andere verrichtingen meer kunnen gebeuren.

  • Recht op bezwaar: Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het feit dat je gegevens worden verwerkt als die verwerking berust op een algemeen belang of het gerechtvaardigd belang van diegene die je gegevens verwerkt. Bovendien kan je ook dit recht van bezwaar laten gelden als je persoonsgegevens worden verwerkt voor direct marketingdoeleinden. Dit recht van bezwaar geldt ook voor profilering die de basis vormt voor verwerkingen voor direct marketingdoeleinden.

  • Recht op terugtrekken van toestemming: Indien de verwerking van jouw persoonsgegevens gebaseerd is op de grondslag toestemming, heb je te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken.

  • Recht op overdraagbaarheid van de gegevens: Je hebt het recht om de door jouw verstrekte persoonsgegevens in een gangbare, gestructureerde en machinaal leesbare vorm te verkrijgen en je hebt het recht om deze persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke waarbij de verwerking gebaseerd is op de rechtsgronden toestemming of contractuele relatie.

  • Recht op bezwaar tegen geautomatiseerde besluitvorming: De betrokkene heeft het recht om niet te worden onderworpen aan een volledig geautomatiseerde besluitvorming. Volledig geautomatiseerd betekent dat er geen menselijke tussenkomst is die (effectief) bijdraagt tot de besluitvorming en de besluitvorming dus niet kan wijzigen.
Lid worden